تابش: گفتند موارد مشابه اختلاس سه هزار میلیاردی را نگوییم
آخرین نیوز: یک نماینده اصلاحطلب گفت: «شبیه به تخلف سه هزار میلیارد تومانی باز هم وجود دارد، اما عزمی برای رسیدگی به آنها وجود ندارد. ببینید وقتی میگویم مجلس کارکردش را از دست داده است به همین دلیل است که به عنوان نمونه بعد از انتخابات ریاستجمهوری موضوع توزیع سهام عدالت را مطرح کردیم ولی تا تیرماه سال جاری در مجلس تصویب نشد. از این مجلس چه انتظاری میتوان داشت»
روزنامه اعتماد گفت وگویی با تابش عضو فراکسیون اقلیت مجلس درباره جزییات سخنان دیروز پورمحمدی در جلسه غیرعلنی مجلس انجام داده که در پی می آید:
به عنوان رییس فراکسیون اقلیت میتوانید به افکار عمومی بگویید واقعا ماجرا و پشت پرده اختلاس چیست؟
اختلاس سه هزار میلیارد تومانی فساد بزرگ و فاجعه بزرگی بود که باید عزم شود که به پرونده رسیدگی شود اما توجه داشته باشید که این اختلاس معلول یک اتفاق بزرگتر در چندین سال گذشته در کشور است. وقتی بدنه دستگاههای تخصصی از افراد متخصص تهی شود، وقتی رسانهها قدرت نقدشان را از دست بدهند، وقتی منتقدان اجازه نقد دلسوزانه پیدا نکنند، وقتی مجلس نتواند کارکرد طبیعی خود در دفاع از حقوق ملت را ایفا کند؛ مجلس کارکرد واقعی ندارد و حتی وقتی مسوولان قضایی تحت فشار قرار گیرند و نتوانند به پروندههای مهم رسیدگی کنند. انتظار وقوع چنین رویدادهایی بسیار طبیعی است. از این رو باید ریشههای این تخلفات آسیبشناسی شود.
آقای پورمحمدی تنها به این موضوع اشاره کرد؟
موارد مشابهی نظیر اختلاس سه هزار میلیارد تومانی وجود دارد، ولی چون گفتهاند سخنی نگوییم از بیان آنها صرف نظر میکنم. شبیه به تخلف سه هزار میلیارد تومانی باز هم وجود دارد، اما عزمی برای رسیدگی به آنها وجود ندارد. ببینید وقتی میگویم مجلس کارکردش را از دست داده است به همین دلیل است که به عنوان نمونه بعد از انتخابات ریاستجمهوری موضوع توزیع سهام عدالت را مطرح کردیم ولی تا تیرماه سال جاری در مجلس تصویب نشد. از این مجلس چه انتظاری میتوان داشت. یا دستگاه قضایی اگر کارکرد طبیعیاش را داشت، بسیاری از تخلفات اتفاق نمیافتاد، پس تخلف بزرگ اخیر را باید معلول دانست و به علتهای آن توجه کرد. نقش افکار عمومی در اطلاعرسانی درباره ابعاد اختلاس سه هزار میلیارد تومانی نظام بانکی مهم است.
آقای تابش اینکه میگویید مسائل بزرگتری از ماجرای سه هزار میلیارد تومانی هم هست که قابلیت گفتنش نیست به چه معنی است؟ به هر حال مردم حق دارند از این موارد مطلع باشند.
به عقیده بنده مطرح شدن این تخلف در شرایط فعلی کشور، انحراف افکار عمومی از بسیاری از وقایع پشت پرده است و به جرات میتوان گفت پشت صحنه این قضیه بر متن غلبه دارد. باید بگذارید گذر زمان اتفاق بیفتد تا درباره آن مسائلی که ما معتقدیم اصلیتر و متنتر است بتوان صحبت کرد. به هر حال مجموعه حاکمیت فهمیده است که این تخلفات و مفاسد وجود دارد. اگر عزم، جزم اصلاح امور شد و نه فقط رسیدگی به این اختلاس بزرگ یا به عبارتی محدودیتها رفع شد، به منتقدان اجازه اظهارنظر داده شد و مجلس و قوهقضاییه کارکرد طبیعی خود را بهدست آوردند، در آن صورت میتوان به تکرار نشدن تخلفات بزرگی از این دست امیدوار بود در غیر این صورت این تخلف موضوعی حاشیهیی خواهد بود که بر متن غلبه یافته است. ما امیدواریم این پرونده تسویه حسابهای درونی و برخوردهای گروههای سیاسی و نهادهای کشور با یکدیگر نباشد.
اگر دولت روبهروی اصولگرایان یک دولت اصولگرا نبود، فکر میکنید با این موضوع همین طور رفتار میشد که الان رفتار شده است؟
مردم باید خودشان قضاوت کنند. در زمان هاشمی یک پرونده مربوط به اختلاس 123 میلیارد تومانی فاضل خداداد بود، در دولت اصلاحات هم یک پرونده 80 میلیارد تومانی بود اما اختلاس سه هزار میلیارد تومانی به هیچوجه با آن دو قابل قیاس نیست. مردم خود بررسی کنند با دو پرونده قبلی چگونه برخورد شد و امروز با این پرونده چطور برخورد میشود.